چاپ

چاپ رنگ اورینت + چاپ روی پارچه

رنگ اورینت چیست ؟

بعد از چاپ پلاستیزول و چاپ فولک ، چاپ اورینت مهم‌ترین چاپ است که باید اطلاعت کافی درباره آن برای چاپ روی تیشرت داشته باشید.

تجربه من از چاپ اورینت

ما توو کار جوراب عمده در تهران هستیم و تولیدی جوراب داریم. برای چاپ روی جوراب رفتیم رنگ خریدیم، جالب بود وقتی صحبت از اورینت شد، فروشنده به ما دو تا ماده داد، یکی جوهر رنگ بود و دیگری خمیر اورینت ، ما باید این دوتا رو باهم مخلوط میکردیم تا آماده چاپ بشه، خمیر یه چیزی شبیه به سس مایونز بود سفید رنگ !!!
و مثلا می‌خواستیم رنگ آبی پر رنگ داشته باشیم ، باید جوهر بیشتری به خمیر اضافه میکردیم، این رنگ بعد چاپ سریع توسط هوا خشک می‌شد و بدون دردسر میشد چاپ کرد اما مشکلش این بود که سریع رنگ روی شابلون چاپ خشک میشد و سوراخ‌های شابلون گرفته میشد پس به این نتیجه رسیدیم که رنگ اورینت برای چاپ روی جوراب مناسب ما نیست و خیلی اذیب می‌شدیم بخاطر همین رفتیم رنگ پلاستیزول گرفتیم، پلاستیزول چون پایه روغنی دارد با هوا خشک نمی‌شذ و مشکل گرفتگی سوراخ‌های شابلون رو نداشتیم.

این رنگ جزء رنگ های پایه آب می باشد،این رنگ بخاطر چسبندگی زیادی که دارد خیلی زود باعث مسدود شدن پیکسل های مش توری می شود و یکی از مشکلات عمده مجریان چاپ است که باعث می شود رنگ محبوبی برای چاپ تریکو ارزان محسوب نشود ولی اگر روش کار با این رنگ را خوب بدانید سختی آن برطرف خواهد شد در مقاله از صفر تا صد کار با رنگ اورینت آموزش خواهم داد در ضمن هر سوالی داشتید در آخر مقاله بپرسید.

چاپ رنگ اورینت روی تیشرت

اولین قدم برای چاپ روی پارچه انتخاب مش توری می باشد برای رنگ اورینت مش43 یا 45 مناسب است روش لاک کشیدن مش های توری درشت می باید در دو مرحله انجام شود یعنی یکبار دوطرف توری را لاک کشیده می گذاریم در باد خنک بمدت پنج تا ده دقیقه تا خشک شود.بعد از خشک شدن یکرو شابلون را مجدد لاک می کشیم و می گذاریم لاک به مدت پنج دقیقه خشک شود.بعد از عکاسی شابلون را می گذاریم تا خشک شود و سپس دو طرف شابلون را با سخت کننده آغشته می نماییم سپس در حرارت ملایم بمدت ده دقیقه می گذاریم تا لاک روی شابلون پخته شود. بعد از این مرحله مجدد شابلون را آب می گیریم تا زردآب روی شابلون از بین برود. سپس می گذاریم لاک خشک شود سپس روتوش شابلون را انجام خواهیم داد یعنی
با لاک حساس قسمت هایی که روی شابلون باز هست را می گیریم سپس کار را روی میزچاپ تنظیم می کنیم.

تکنیک هایی برای خشک نشدن رنگ روی شابلون

وقتی رنگ داخل شابلون است مقداری رغیق کننده گشایش را داخل رنگ می ریزیم این مقدار باید به اندازه ای باشد که رنگ خیلی بی روح نشود سپس در یک کیلو رنگ یک قاشق گلیسیرین اضافه می کنیم در ضمن در یک کیلو رنگ مقداری اوره در آب حل کرده سپس به رنگ اضافه می کنیم این ها روش هایی بود که باید برای آماده سازی رنگ انجام شود وقتی می خواهیم چاپ را شروع کنیم در حین کار باید روی شابلون با آب پاش سطح شابلون را مرطوب نگهداریم تا پیکسل های توری خشک نشود.این تمامی کارهایی بود که می باید برای چاپ اورینت استفاده کنیم.

آیا رنگ اورینت رو میشود با پیستوله هم زد ؟

بله می شود ولی چاپ خوش نقشی شاید نداشته باشید،اگر می خواهید رنگ را بصورت پاچشی روی کار اجرا نمایید
بهتر است رنگ را روی یک لیسه ریخته و با فرچه روی لیسه کشیده و پاچش رنگ را روی پارچه داشته باشید اینطوری
نقش رنگ روی پارچه زیباتر است.

منظور از مقداری “در یک کیلو رنگ مقداری اوره در آب حل کرده” چیست ؟
حجم مشخصی داره یا نه زیاد مهم نیست کم و زیادش !؟

اندازه یک قاشق غذا خوری،هر مایعی که داخل رنگ میریزید رتگ را رغیق تر می کنند و رنگ هرچقدر غلیظ تر باشد پوشش بهتر و چاپ با کیفیت تری خواهید داشت.

من در خال حاضر با مرکب اورینت سفید که بصورت خمیری بسیار سفت در حد خمیر دندان را از کشور چین وارد میکنم و روی پارچه های اسپان باند را با روش چاپ سیلک رول به رول با توری مش 36 و سیستم خشک کن ماشین چاپ با سرعت 50 متر در دقیقه چاپ میکنم و مایلم بدانم آیا در ایران تولید کننده ای که رنگ او ینت مشابه را تولید کند وجود دارد؟

بله شرکت هایی مثل اکسیر و مهفام و پایاتکس تولید کننده رنگ اورینت می باشند.

علت چسبیدن رنگ اورینت به شابلون

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا