رنگرزی پارچه + اطلاعات کامل
برای اینکه اطلاعات شما از رنگرزی کامل شود باید بحث رنگرزی پارچه را از چند جهت بررسی کنیم. اول اینکه باید بدانیم پارچه مورد نظر ما از چه نخی و چه الیاف تولید شده است بعد از آنکه جنس پارچه را متوجه شدیم باید بدانیم آن را چگونه رنگ کنیم، هر الیافی رنگ مورد نیاز و دستگاه مخصوص خودش را نیاز دارد.
مثلا اگر پارچه شما پنبهای باشد حتما باید از رنگ راکتیو استفاده کرد، اگر پلیاستر باشد حتما باید از رنگ دیسپرس استفاده کرد. شاید پارچه شما ترکیب پلیاستر/پنبه باشد پس باید از رنگ راکتیو و دیسپرس بصورت مخلوط استفاده نمود ، یا شاید جالب باشد بدانید که پارچه ویسکوز را دقیقا مانند پنبه رنگ میکنند.
مقاله مرتبط: رنگرزی نخ
نکته مهم برای تاسیس کارخانه رنگرزی پارچه
هر کارخانهای که بخواهد رنگرزی انجام دهد حتما باید قسمت تکمیل پارچه هم داشته باشد، یعنی پارچه بعد از رنگرزی نیاز به تثبیت ابعادی ، خشک کردن، نرم کن زدن و… دارد. پس رنگ کردن پارچه یک پروژه خیلی بزرگی است اما همان مقدار هم درآمدزایی خواهد داشت.
تکلیفتان را روشن کنید
اول از هر کاری و قبل از خرید دستگاهها باید بدانید میخواهید چه پارچهای و چه جنسی را میخواهید رنگ کنید، مثلا اگر پارچه شما گردباف است یا تخت باف تاری پودی، هر کدام از اینها دستگاه استنتر خاص خود و دستگاه رنگرزی خاص خود را میخواهد، اینکه پارچه شما یک پارچه پنبهای یا پارچه پلیاستری یا پارچه ویسکوز است یا ترکیب اینهاست چون هر کدامشان رنگ خاص خود را نیاز دارند و نمیتوانید رنگی که برای رنگرزی پلیاستر استفاده میکنید آن را برای رنگرزی پنبه بکار ببرید.
انواع دستگاه رنگ کردن پارچه
- جت رنگرزی – مناسب برای رنگرزی پلیاستر
- دستگاه رنگرزی وینچ و ژیگر مناسب برای پنبه
در چه شهرهایی میتوان کارخانه رنگرزی تاسیس کرد
تامین آب و تصفیه آب برای اینکار بسیار مهم است و نمیتوان در هر شهری این نوع کارخانهها را تاسیس نمود، قطلبهای رنگرزی ایران شهر های تهران، مشهد، یزد، اصفهان و تبریز میباشد.