رنگرزی

مقایسه رنگزای راکتیو تک عامله با دو عامله بر روی پنبه

بطور اتفاقی با مقاله‌ای آشنا شدم که رنگزا راکتیو را بیشتر بررسی کرده بود، گویا رنگ راکتیو که بر روی الیاف پنبه‌ای کاربرد دارد در دونوع تک عامله و دو عامله در بازار وجود دارد که نوع دو عامله آن گران‌تر است.

گروه‌های عاملی

در این مقاله می‌توانیم یاد بگیریم که رنگزا راکتیو می‌توانید چندین گروه عاملی فعال داشته باشد که در زیر نوشته‌ایم.

  1. رنگزا تک عامله با ساختار : وینیل سولفون و تری آزین
  2. رنگزا دو عامله با ساختار: وینیل سولفونی تری آزینی

جالب بود در این مقاله با آزمایش‌های انجام شده متوجه شده بودند که میزان جذب رنگزا توسط لیف در رنگزاهای راکتیو دوعامله و تک عامله تقریبا باهم برابر بودند اما داستان موقعی جالب می‌شود که میزان تثبیت رنگزا بر روی لیف در رنگزا راکتیو دوعامله به مراتب بیشتر از تم عامله بود.

نتبجه‌گیری مقاله:

میزان رمق کشی رنگزاهای راکتیو دوعامله تری آزینی وینیل سولفونی بالای 97%، میزان رمق کشی رنگزاهای راکتیو تک عامله بر پایه وینیل سولفون در محدوده 97% 95% و رمق کشی رنگزاهای راکتیو تک عامله تری آزینی در محدوده 95% 92% می‌باشد.

میزان تثبیت رنگزاهای راکتیو دوعامله تری آزینی وینیل سولفونی بالای 99%، میزان تثبیت رنگزاهای راکتیو تک عامله وینیل سولفونی در محدوده 75% 73% و میزان تثبیت رنگزاهای راکتیو تری آزینی در محدوده 65% 62% میباشد. از بررسی‌های فوق می‌توان چنین نتیجه گیری کرد که در بین رنگزاهای مورد بررسی، رنگزاهای راکتیو دوعامله تری آزینی وینیل سولفونی بالاترین میزان رمق کشی و تثبیت را دارا می‌باشند. بعد از رنگزاهای دوعامله فوق، رنگزاهای تک عامله وینیل سولفونی از میزان رمق کشی و تثبیت بیشتری در بین سه گروه رنگزای مورد بررسی برخوردار است. در نتیجه رنگزاهای راکتیو تک عامله تری آزینی کمترین میزان رمق کشی و تثبیت را دارا میباشد.

میزان رمق کشی در بین سه گروه رنگزای فوق نزدیک به یکدیگر میباشد در صورتی که میزان تثبیت در گروه‌های تک عامله تفاوت فاحشی با دو عامله دارد.

دانلود مقاله مورد نظر PDF

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا