چاپ پلاستیزول یا چاپ زول چیست؟
ما در کار تولید جوراب عمده در تهران هستیم و تولیدی جوراب داریم، برای چاپ روی جوراب از رنگ اورینت استفاده کردیم اما به یه مشکل عجیب خودیم، اون هم خشک شدن رنگ در شابلون چاپ بود و چون سوراخ های شابلون میگرفت نتونستیم ادامه بدیم بخاطر همین با پیشنهاد یکی از دوستان رتفیم سراغ رنگ پلاستیزول در ادامه تجربیات خودمون رو در این زمینه در اختیارتون میزاریم.
تجربه من از چاپ پلاستیزول روی جوراب
بر خلاف رنگ اورینت، در چاپ پلاستیزول، رنگ و خمیر چاپ از هم جدا نیستند بلکه یک چیزند، پس ما رفتیم رنگ پلاستیزول خریدیم و چون این رنگ پایه روغنی دارد به وسیله هوا هیچ وقت خشک نمیشود و مشکل گرفتگی سوراخهای شابلون را نداشتیم. بزرگترین مشکل پلاستیزول بحث خشک کردن رنگ روی پارچه یا جوراب بود، حتما باید بوسیله سشوار صنعتی این عملبات انجام شود و خشک کردن در دو مرحله انجام میگیرد، یک بار با سشوار صنعتی حرارت میدهیم تا رنگ خشک شود و یک بار دیگر با همان سشوار به رنگ چاپ شده حرارت میدهیم تا چاپ تثبیت شود، اینقدر باید حرارت داد تا از پارچه شده دود بلند شود پس با این اوصاف ، حتما جوراب چاپ شده باید با نخ پنبهای باشد تا دفرمه نشود.
چاپ پلاستیزول که به آن چاپ زول نیز گفته میشود، یکی از رایجترین روشهای چاپ روی تیشرت یا چاپ روی پارچه است و رقیب اصلی چاپ رنگ اورینت و چاپ فلوک میباشد. روش کار بدین صورت است که با تهیه تیشرت خام و سپس با استفاده از چاپ سیلک، رنگ مخصوصی بر روی تیشرت یا پارچه منتقل میشود و طرح و متن موردنظر بر روی لباس ثبت میشود. همچنین میتوان طرح و متن موردنظر را با استفاده از این رنگ مخصوص ولی بهصورت چاپ برچسب حرارتی که با استفاده از پرس حرارتی و برچسب انجام میشود، بر روی لباس و پارچه منتقل کرد.چاپ برداشت یکی از پرکاربردترین چاپ ها بعد از چاپ پلاستیزول می باشد
چاپ پلاستیزول چیست یا بهتر است بگویم رنگ پلاستیزول تشکیل شده از پودر پی وی سی که با پایه حلال روغن دی ا پی و یک ترکیب دیگر رنگ پلاستیزول را تشکیل می دهد این نوع مواد بیشتر برای چاپ روی تیشرت استفاده می شود و در موارد دیگر برای پارچه های بافتی مثل دستکش و شال و روسری هم مورد استفاده قرار گرفته است این نوع رنگ بر خلاف رنگ های پایه آب درون الیاف نفوذ نمی کند بلکه روی سطح پارچه می نشیند، در ادامه چاپ پلاستیزول چیست می پردازیم و روش چاپ با آن.
رنگ پلاستیزول (Plastisol) متداولترین و محبوبترین رنگ برای استفاده در چاپ سیلک است و دلایل موجهی نیز برای این محبوبیت وجود دارد چرا که افرادی که قصد چاپ روی مخمل را دارند نیز میتوانند از این رنگ استفاده کرد. این رنگ بادوام و چندمنظوره بوده و استفاده از آن نسبتاً آسان است، در نتیجه آن را تبدیل به انتخابی قابل اطمینان برای انواع پروژههای تولید پوشاک سفارشی میکند.
رنگهای پلاستیزول از پی وی سی (پلیوینیل کلراید) و نرمکنندهها ساخته میشوند که باعث میشود غلیظتر و پوشانندهتر از رنگهای مبتنی بر آب باشند. رنگهای پلاستیزول به دلیل تطبیقپذیری و سهولت در استفاده، جزو پرکاربردترین رنگها برای چاپ سیلک روی لباس هستند.
قیمت رنگ پلاستیزول
قیمت این رنگ کیلویی 80 هزار تومان میباشد.
اما آیا پلاستیزول برای چاپ روی تیشرت و پارچه مناسبترین گزینه است؟
خُب، این امر بستگی به این دارد که چه چیزی برای شما اهمیت دارد. چیزی به نام رنگ بیعیبونقص و کاملاً ایدهآل وجود ندارد و هر گزینهی رنگ، مزایا و معایب خاص خودش را دارد.
منشأ رنگ پلاستیزول
رنگ پلاستیزول برای اولین بار چندین دهه پیش بهعنوان جایگزینی برای رنگهای مبتنی بر آب تولید شد. این رنگها برای استفاده بر روی سطوح غیرمتخلخلی مانند پلاستیک و شیشه تولید شدند. با این حال، فعالین حوزه چاپ سیلک به زودی متوجه شدند که میتوان رنگ پلاستیزول را بر روی پارچه نیز استفاده کرد. استفاده از رنگهای پلاستیزول به سرعت به استانداردی برای چاپ سیلک تبدیل شد.
مزایای چاپ زول چیست؟
اینکه چرا پلاستیزول یکی از محبوبترین انواع رنگ برای استفاده در چاپ سیلک است، دلایل زیادی میتواند داشته باشد. در ادامه، مهمترین دلایل انتخاب رنگ پلاستیزول برای چاپ زول ذکر خواهد شد:
رنگهای پلاستیزول تطبیقپذیر هستند
رنگهای پلاستیزول را میتوان بر روی انواع پارچههای مختلف، از جمله پارچههای صددرصد پنبه و همچنین پارچههایی که از مواد ترکیبی تولید شدهاند، چاپ کرد.
رنگهای پلاستیزول بسیار پوشاننده هستند
یکی از مهمترین مزایای رنگهای پلاستیزول این است که میتوان آنها را بر روی هر پارچه رنگی چاپ کرد. زیرا رنگ پلاستیزول آنقدر پوشاننده است که رنگ پارچه زیر خود را کاملاً مخفی میکند. ضمن اینکه، این رنگها میتوانند بر روی پارچههای تیره نیز چاپ شوند و همچنان نتایج بارزی داشته باشند.
امکان چاپ جزئیات ظریف با رنگهای پلاستیزول
رنگهای پلاستیزول غلیظ هستند، به این معنی که میتوانند پیچیدگیهای طراحی شما را حفظ کنند. این امر باعث میشود که آنها برای چاپ آثار هنریِ دارای جزئیات ظریف، انتخاب بسیار مناسبی باشند.
رنگهای پلاستیزول بادوام هستند
رنگهای پلاستیزول پس از خشک شدن بسیار سفت شده و میتوانند در برابر سایش و پارگی مقاومت زیادی داشته باشند. شما میتوانید لباسهای چاپ شده با پلاستیزول را بارها و بارها بشویید، بدون اینکه نگران پاک شدن یا ترک خوردن طرح چاپ شده بر روی لباس باشید.
پاک کردن چاپ سیلک
به هر حال ممکن است گاهی به هر دلیلی نیاز باشد که چاپ مورد نظر را نخواهیم ونیاز باشد که اینکار رو خودمان انجام دهیم که برای آشنائی بیشتر بهتر است با روشهای آن آشنا شوید در این سایت.
پلاستیزول نسبت به بسیاری از رنگهای دیگر ارزانتر است
اگر به دنبال صرفهجویی در هزینههای چاپ روی تیشرت هستید، رنگهای پلاستیزول میتواند گزینه بسیار مناسبتری باشند. رنگهای پلاستیزول یکی از مقرونبهصرفهترین انواع رنگ برای استفاده در چاپ سیلک هستند.
با پلاستیزول به راحتی میتوان تطبیق رنگ پنتون را به دست آورد
هنگامی که به یک تطبیق رنگ دقیق نیاز داشته باشید، رنگهای پلاستیزول به خوبی از عهده این کار برمیآیند. شما میتوانید رنگهای تطبیق داده شده پنتون را پیدا کنید که میتواند نتایجی مطابق با رنگ موردنظر شما ایجاد کند.
بسیاری از رنگهای اختصاصی از پلاستیزول مشتق میشوند
اگر قرار است از یک جلوه خاص مانند رنگ درخشان در تاریکی یا رنگ فلزی استفاده کنید، به احتمال زیاد این رنگها از پلاستیزول ساخته شدهاند. زیرا این رنگها باید بسیار پوشاننده و بادوام باشند.
معایب چاپ زول چیست؟
پس از آشنایی با مزایا، بهتر است با معایب چاپ زول نیز آشنا شوید. از جمله معایب آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
رنگ پلاستیزول با محیط زیست سازگار نیستد
رنگهای پلاستیزول به اندازه سایر رنگهای جایگزین آنها با محیط زیست سازگار نیستند. بنابراین، اگر به روش درستی دفع نشوند، میتوانند برای محیط زیست مضر باشند.
رنگ پلاستیزول میتواند باعث ایجاد ناراحتی شود
رنگهای پلاستیزول به اندازه رنگهای مبتنی بر آب احساس راحتی ایجاد نمیکنند. هوای گرم خودش به اندازه کافی ایجاد ناراحتی میکند، و اگر قرار باشد تیشرت نیز به پوست شما بچسبد این ناراحتی مظاعف خواهد شد. بنابراین، اگر در مناطقی با آب و هوای گرم زندگی میکنید، یا اگر قصد دارید در حالی که پیراهنی با چاپ پلاستیزول پوشیدهاید فعالیت بدنی زیادی انجام دهید، ممکن است بهتر باشد که نوع دیگری از رنگ را برای چاپ روی پیراهن در نظر بگیرید.
رنگ پلاستیزول احساس سنگینی و برجستگی ایجاد میکند
منظور ما در اینجا احساس رنگ بر روی پارچه لباس است. رنگهای پلاستیزول نسبت به رنگهای مبتنی بر آب ضخامت بیشتری داشته و احساس سنگینی ایجاد میکنند. این مسئله بسته به ترجیحات شما میتواند امری مثبت یا منفی باشد. برخی از مردم لمس کردن رنگ پلاستیزول را دوست دارند، در حالی که برخی دیگر با وجود آن بر روی لباس احساس سنگینی میکنند.
در نظر داشتن شرایط اقلیمی و آبوهوایی
اگر قرار است لباس چاپ شده در منطقهای که آبوهوای گرمی دارد استفاده شود، یا اگر قرار است آن لباس برای فعالیتهای بدنی و ورزشی استفاده شود، ممکن است لازم باشد نوع دیگری از رنگ را در نظر بگیرید. رنگهای پلاستیزول به اندازه رنگهای مبتنی بر آب احساس راحتی ندارند، بنابراین ممکن است بهترین انتخاب برای چنین شرایطی نباشند.
در نظر داشتن بودجه
رنگهای پلاستیزول نسبت به بسیاری از انواع دیگر رنگ، ارزانتر هستند. بنابراین اگر به دنبال یک رنگ مقرونبهصرفه هستید، میتواند انتخاب مناسبی باشد.
جایگزینهای رایج رنگ پلاستیزول
اگر تصمیم دارید در پروژه چاپ زول خود از رنگ پلاستیزول استفاده نکنید، رنگهای مبتنی بر آب و رنگهای دیس شارژ (discharge) جایگزینهای مناسبی هستند. بیایید در ادامه نگاهی به مزایا و معایب هر یک از آنها بیندازیم:
مزایای رنگهای مبتنی بر آب
رنگهای مبتنی بر آب کمی با محیط زیست سازگار هستند. از آنجایی که آنها حاوی پی وی سی نیستند، مواد شیمیایی نامساعد زیادی ندارند.
رنگهای مبتنی بر آب احساس راحتی دارند. این رنگها اجازه میدهند که هوا در نسوج پارچه جریان داشته باشد و پوشیدن لباسهایی که با این رنگها چاپ شدهاند در هوای گرم راحتتر است. همچنین، رنگهای مبتنی بر آب کمتر باعث تحریک پوست میشوند.
رنگهای مبتنی بر آب احساس نرمی ایجاد میکنند. اگر میخواهید هنگام لمس پیراهن احساس نرمی کنید، رنگهای مبتنی بر آب عالی هستند. رنگ جذب پارچه میشود و در نتیجه احساس نرمی بیشتری ایجاد میکند.
معایب رنگهای مبتنی بر آب
رنگهای مبتنی بر آب کمتر پوشاننده هستند. آنها برای پوشاندن پارچههای تیره یا چاپ یک طرح با جزئیات زیاد مناسب نیستند. اگر به پیراهنی با طرحی کاملاً پوشاننده نیاز دارید، ممکن است رنگهای مبتنی بر آب انتخاب مناسبی نباشند.
رنگهای مبتنی بر آب میتوانند گرانتر باشند. این شما هستید که باید تصمیم بگیرید آیا پرداخت هزینه برای داشتن مزایای رنگهای مبتنی بر آب ارزشش را دارد یا خیر.
مزایای رنگهای دیس شارژ
اگر به داشتن یک ظاهر قدیمی علاقه دارید، رنگهای دیس شارژ برای چاپ زول مناسب هستند. رنگهای دیس شارژ یک چاپ نرمتر و قدیمیتر ایجاد میکنند که در پارچه «محو» شده است.
چاپ دیس شارژ هرگز ترک نمیخورد و پوسته نمیشود. این روش چاپ در واقع پارچه را رنگ میکند. بنابراین لازم نیست که نگران ترک خوردن یا پوسته شدن تصویر چاپ شده پس از مدت زمانی باشید.
رنگهای دیس شارژ با محیط زیست سازگارتر هستند. مانند رنگهای مبتنی بر آب، رنگهای دیس شارژ نیز با رنگدانههای مبتنی بر آب تولید میشوند. همچنین، آنها بدون پی وی سی هستند، به همین دلیل است که بسیاری از شرکتهای حامی محیط زیست رنگهای دیس شارژ را انتخاب میکنند.
رنگهای دیس شارژ احساس نرمی ایجاد میکنند. چاپ سیلک با استفاده از رنگهای دیس شارژ منجر به خلق آثار هنری زیبایی میشود که در هنگام لمس کردن نیز احساس نرم بودن را منتقل میکند.
معایب رنگهای دیس شارژ
رنگهای دیس شارژ میتوانند گرانتر باشند. رنگهای دیس شارژ نسبت به برخی دیگر از رنگها میتوانند هزینه بیشتری داشته باشند.
اگر میخواهید یک چاپ پوشاننده داشته باشید، رنگهای دیس شارژ مناسب نیستند. رنگهای دیس شارژ ظاهری منحصربهفرد برای تیشرتها ایجاد میکنند. اما اگر میخواهید که رنگ به صورت کامل روی پارچه را بپوشاند، رنگ پلاستیزول انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.
آموزش گام به گام چاپ با رنگ پلاستیزول
همان طور که گفته شد فقط برای استفاده از این رنگ باید از چاپ سیلک استفاده کنیم و مش این توری می تواند از مش 23 باشد تا 90 که کاربرد هرکدام را خدمتتان عرض خواهم کرد،از درشت ترین مش توری شروع می کنم هر چقدر شماره مش کوچیکتر باشد پیکسل های توری درشت تر می باشند و هر چقدر شماره بزرگتر مش توری ریز تر است مش 23 برای رنگ ها خیلی غلیظ و پودر های اکلیل استفاده می شود، بدلیل اینکه مش توری درشت است رنگ ها با غلظت بالایی که دارند از توری عبور می کنند و این امر باعث می شود حجم بالایی از رنگ روی سطح پارچه نشسته و پوشش رنگ را بالاتر ببرد.
و هرچقدر حجم رنگ بیشتر باشد چاپ پلاستیزول روی پارچه سنگین تر می شود،پس باید به این نکته دقت لازم را داشت که سنگینی چاپ باعث خراب شدن لباس نشود.
چاپ برجسته روی تیشرت با رنگ پلاستیزول
اگر بخواهیم چاپ برجسته با توری چاپ سیلک داشته باشیم باید از رنگ پلاستیزول استفاده کنیم و شابلونی که باید بکار ببریم مش 23 باشد برای چاپ برجسته روی تیشرت چون باید از رنگ پفکی و یا رنگ سه بعدی استفاده کنیم و این رنگ ها چون بسیار غلیظ هستند باید از توری درشت استفاد شود و همین دلیل استفاده از توری های درشت باعث ذخامت رنگ و چاپ برجسته روی تیشرت می شود.
روش ساخت شابلون چاپ برجسته
به روش ساخت شابلون های سه بعدی توری های مش درشت باید از لاک های بسیار غلیظ استفاده شود و غلیظ بودن لاک باعث ذخامت لاک روی سطح توری می شود و همین ذخامت سبب برجسته شدن رنگ پلاستیزول روی پارچه می شود. به طریقه لاک کشدن روی توری وقتی می خواهید این کار را انجام دهیم باید حدود 20بار لاک را روی توری بکشیم تا ذخامت لازم را داشته باشد.
روش چاپ برجسته با رنگ پلاستیزول
وقتی شابلون را برای چاپ روی تیشرت آماده کرده ایم باید رنگ مورد نظر را آماده کرد اگر بخواهیم از رنگ سفید برای چاپ استفاده کینم در داخل رنگ باید به مقدار پنجاه پنجاه رنگ پفکی را درون رنگ سفید مخلوط می کنیم و به مدت چند دقیقه با همزن برقی رنگ را آماده می کنیم وقتی رنگ آماده شد باید چاپ را بصورت دو مرحله ای انجام دهیم یعنی یکبار چاپ روی تیشرت می زنیم و چاپ را خشک می کنیم و یکبار دیگر چاپ سیلک را اجرا می کنیم و رنگ را بصورت نیمه خشک با فلش خشک می کنیم.
روش چاپ برجسته
وقتی مرحله دوم چاپ پفکی تیشرت یا رنگ برجسته خود را اجرا کردیم ورنگ خشک شد باید
رنگ را با درایر تثبیت کنیم حال چرا می گویم با درایردلیل اصلی آن این است که اگر یا دستگاه پرس بخواهیم این کار را انجام دهیم مقدار زیادی از پف رنگ ما به وسیله ی فشاری که با دستگاه روی آن اعمال می کنیم می خوابد پس حتما رنگ را با درایر تثبیت کنید و یک نکته خیلی مهم در این روش این است که خیلی از دوستان وقتی با درایر رنگ های پفکی را تثبیت می کنند رنگ ماندگاری بالایی ندارد و بر اثر شستشو از بین می رود حالا باید چه کار کنیم تا این مشکل را بر طرف کنیم؟
تکنیک چاپ پلاستیزول
خیلی صادقانه خدمتتان این نکته را بگویم که این یکی از فوت های کوزه گری هست که واقعا خیلی از دوستان به کسی یاد نمی دهند ولی من دوست دارم شما عزیزان کاملا حرفه ای شوید و امیدوارم آموزش هایی که یاد می گیرید را هم به دیگران منتقل کنید خوب حالا می پردازیم به ادامه موضوع وقتی می خواهید استقامت رنگ را برای چاپ روی تیشرت بالا ببریم از یک پودر به نام اروزیل استفاده می کنیم که این پور برای پوشش و استقامت رنگ بکار می رود اروزیل بین مولکول رنگ و پودر پی وی سی مثل یک چسب عمل می کند و باعث اسقامت بیشتر رنگ می شود.
معرفی پودر اروزیل
این پودر حاصل شعله سیلیکون و هیدروژن با اکسیژن می باشد که در صنایع مختلفی مثل ساخت لوازم آرایش و رنگسازی از آن استفاده می شود و برای پوست هیچ حساسیتی را بوجود نمی آورد و مقاومت بالایی در سایش و کشش دارد و انتخاب خوبی برای مواد ترکیبی درون رنگ می باشد البته مقدار لازم برای هر کیلو رنگ حدود 10گرم کافی است این پودر بسیار سبک و پر حجم است و یکی دیگر از خصوصیات آن حجم دهی بالای آن است که پوشش و حجم رنگ را برای روش توری چاپ سیلک چیست بالا می برد.
چاپ اکلیل با رنگ پلاستیزول
وقتی می خواهیم یک طرحی را با رنگ اکلیل یا پودر اکلیل چاپ کنیم اول نیاز به بیس اکلیل داریم خود بیس یک امولسیون بی رنگ است که از پودر PVC تشکیل شده است.
پودر اکلیل را داخل این بیس میریزیم و خوب با همزن آن مخلوط می کنیم تا یک رنگ یک دست درست شود و یک توضیح کوچیک درباره فرق بین پودر اکلیل و خود اکلیل بدهم، اکلیل از ترکیب مواد معدنی و فرایند پتروشیمی درست شده است که مش بسیار ریز و جز پیگمنت های رنگ دهنده محسوب می شود ولی پودر اکلیل از مواد پتروشیمی درست شده و هیچ گونه مواد معدنی ندارد و بطور کامل از مصنوعی بدست آمده است و جزء رنگ دهنده ها محسوب نمی شود.
روش چاپ اکلیل و پودر اکلیل
خوب تا اینجا متوجه شده اید که اکلیل یک نوع پیگمنت محسوب می شود پس برای این رنگ مثل پیگمنت های دیگر از اسکوییجی پلاستیکی که لبه تخت دارند استفاده می کنیم و این نوع رنگ به اسکوییجی ها ما آسیبی نخواهد رساند و رنگ بصورت یکنواخت از مش توری عبور خواهد کرد در تصویر بالا ترکیب رنگ رز کلد با پودر اکلیل نقره ای را مشاهده می کنید برای درست کردن رزکلد از اکلیل استفاده شده و آن را به مقدار 200تا300 گرم در بیس پلاستیزول مخلوط کرده ایم و در کنار آن پودر اکلیل که مش 001 دارد را به مقدار 500گرم در یک کیلو می خلوط کرده و با ایکوییجی چوبی چاپ کرده ایم حالا شاید بپرسید چرا با چوب این کار را انجام داده ایم ، پودر اکلیل مثل شن عمل می کند اگر از اسکوییجی پلاستیکی استفاده کنیم لبه های آن را خراب خواهد کرد و نمی شود این کار را درست انجام داد.
چند نکته طلایی درباره پلاستیزول
خیلی از دوستان وقتی وارد این شغل می شوند اصل و اصول چاپ را می دانند ولی
چون کم تجربه هستند دچار مشکل می شوند و این باعث ضررشان خواهد شد
اولین نکته :یادتان باشد از هر مارک متفرقه برای چندتومان ارزان بودن رنگ نخرید
خود من یکبار یک رنگ برای چاپ روی تشرت خریداری کردم بعد از چاپ کامل وقتی پرس میزدم متوجه از بین رفتن پوشش رنگ می شدم این نتکه را بعد از اینکه تمامی پارچه ها را چاپ زدم متوجه شدم و کاملا از این اتفاق ناراحت شده بودم که اگر همه پارچه ها را بخواهم به این روش پرس کنم کار خراب می شود و باید ضرر این کار را بدهم تنها کاری که توانستم انجام بدهم دمای پرس را پایین آوردم تا رنگ حرارت کمتری ببیند.
نکته دوم رنگ پلاستیزول
وقتی از مارک های متفرقه رنگ می خرید آن شرکت برای ارزان تر تمام شدن محصول خود از کربنات کلسیم بیشتری در رنگ خود استفاده می کند و این امر باعث از بین رفتن پوشش و استقامت رنگ می شود تا زمانی که چاپ را انجام نداید و پرس نکرده این متوجه این نکته ها نمی شوید پس قبل از هرکاری بهتر است از مارک های مطمئن خریداری کنید تا ضرر نکنید و تست کردن رنگ را هیچ وقت فراموش نکیند.
نکته سوم رنگ پلاستیزول
شما وقتی در نظر دارید که یک چاپ چند رنگ را اجرا نمایید و وقتی وارد چاپ چند رنگ
با آموزش چاپ سیلک می شوید باید رنگ مورد نظر را با ترکیب کردن درست نمایید بطور مثال می خواهید یک رنگ سبز روشن را بسازید وقتی این کار را می خواهیم با رنگ پی وی سی انجام دهیم خیلی ساده است فقط لازم است کمی آبی را در زرد بریزیم و مخلوط نماییم اما در رنگ پلاستیزول کمی این کار سخت تر است و دلیل آن چرب بودن رنگ و حرارت دادن این رنگ است که باید عمل مخلوط رنگ با همزن انجام شود اگر رنگ مورد نظر با دست هم بزنید رنگ بطور کامل مخلوط نمی شود و زمان چاپ هیچ چیز مشخص نیست و فکر می کنید رنگ بدون ایراد است اما وقتی بعد از چاپ تمامی کارها می آیید و چاپ ها را پرس حرارتی بزنید حرارت رنگ هایی که درست مخلوط نشده را روی کار می آورد و تمامی کارهای شما خراب می شود پس نکته های چاپ سیلک اسکرین را کاملا آموزش ببینید.
برای شابلون برجسته از کدوم طرف باید ۲۰ بار لاک کشید و این ک برای بیشتر کردن غلظت لاک چیکار کنیم ؟
اگه نسبت ۵۰ به ۵۰ باید رنگ پفک اضافه کرد پس بیس برجسته برای چه کاریه ؟
از داخل شایلون باید لاک کشید و برای غلظت بیشتر باید دیکرومات جامد در لاک بریزید.
برای رنگ پفک خدمتتان عرض کردم پنجاه درصذ رنگ پلاستیزول و پنجاه درصد بیس یا خمیر پفک اگر پفک نمی خواید و برجسته مدنظر است بجای پفک بیس برجسته ریخته شود.موفق باشید.
میخواستم چاپ روی تیشرت بزنم.طرحی که میخوام بزنم ۶ رنگه.سوالم اینه که چه رنگایی رو به ترتیب باید بزنم؟
وقتی طراح به شما طرح نهایی میدن باید روی هر طرح با شماره رنگ اول تا شش رنگ را به ترتیب شماره زده باشد.
من تازه چاپ پلاستیزول روی تیشرت شروع کردم.وقتی چاپو میزنم اصلا براق نیس.خشک خشکه چاپش.گفتن بزار زیر دستگاه پرس براق میشه ولی هیچ فرقی نمیکنه اونم
بله شما بعد از چاپ باید با ورق براق چاپ را پرس کنید تا چاپ تان براق شود.تنها راه همین است.از جایی که رنگ می خرید بگویید ورق پرس می خواهم هم ورق براق دارند و هم مات.اندازه ی ورق ها در دو سایز 50*35 و 70*50 می باشد و هر ورقی بالای صدبار قابل استفاده است.
وقتی کوتین روی ورق تمام شود کاغذ بصورت تیره تر تغییر رنگ می دهد.اگر هر سوالی دیگری داشتید با کمال میل پاسخگو هستم.موفق و پیروز باشید.
برای پرس کردن دمای پرس 180 سانتیگراد و زمان آن حدود 15 تا 25 ثانیه متغیر است.
آیا چاپ پلاستیزول بدون پرس حرارتی هم امکان پذیر است
چاپ پلاستیزول را بعد از چاپ یا پرس می کنند یا با یک دستگاه که درایر حرارتی رنگ را تثبیت می کنند این کار باعث می شود رنگ در زمان شستشو از بین نرود شما می توانید با سشوار صنعتی این کار رو هم انجام دهید ولی باید بدانید چقدر حرارت باید داد تا رنگ بپزد.
.میخواستم بپرسم پلاستیزول رو با چی رقیق کنم.و باچه میزان؟ آیا با آب هم میشه مخلوط کرد؟
رنگ پلاستیزول با روغن dopرقیق می شود و آب مخصوص رنگ های پایه آب هست.میزان رقیق رنگ هم
در حدی باید باشد که رنگ به خوبی از مش توری عبور کند و البته بستگی به طرح شما هم دارد.
در کارهای سه الی چهار رنگ بعد پرس رنگها کنتراس ودورخط هاش مخصوصا رنگ مشکی پخش میکنه روی رنگهای دیگه به اصلاح رنگ میدوه چکار کنم اتفاق نیفته ممنون میشم
رنگ هرچقدر غلیظ باشد این مشکل کمتر می شود و قطر خط در طراحی نباید زیاد نازک باشد که این اتفاق بیافتد.در ضمن فشار پرس هم می توانید کم کنید.
آیا در چاپ تصویری چند رنگ برای استفاده از توری ۹۰ باید رنگ رو رقیق کرد یا میشه با همون غلظت چاپ زد،و این که من از فرکانس ۴۵ در طرح استفاده کردم که کیفیت نهایی بالا باشه
هرچقدر رنگ غلیظ باشد بهتر است البته نه خیلی.
روش و نسبت مقدار هر رنگ در ترکیب رنگ چطور انجام میشه؟
مقدار رغیق بودن رنگ باید مثل چسب باشد وقتی چاپ میزنید نباید رنگ حالت برجسته روی کار داشته باشد.اگر تهران هستید می توانید به کارگاه من تشریف بیاورید و آموزش ببینید.
تازه چاپی زدم چکار کنم طرحم کمی برجسته بشه
باید از مش توری 22 استفاده کنید باید بیس رنگ برجسته داشته باشید این روش نیاز به آموزش حضوری دارد.
میخواستم ببینم چسبی که رویه میز استفاده میشه که تیشرت رویه میز حرکت نکنه چیه؟
از فروشگاهی که رنگ تهیه می کنید بگویید چسب میز چاپ سیلک را می خواهید.
میخواستم بدونم فرق میز چاپ پلاستیزول با بیگمنت یا اورینت چیه میگن باید زیر میز پلاستیزول شیشه باشه ولی اون حالت اسفنجی
بله باید برای چاپ پلاستیزول میز شیشه ای باشد و برای رنگ های پایه آب یک ابر 10میل با روکش فوم استفاده می شود.
من یه دستگاه پرس ۶۰×۸۰ دارم کار که میزارم زیر پرس به خوبی صاف و یک دست نمیشه، کاغذ یه روش سفید هست و یه روش تیره تر،طرف تیره رو وقتی میزارم روی چاپ کاغذ زیاد نمیچسبه به چاپ و صاف و یک دستم نمیشه اما از طرف سفید کاغذ که میزارم خیلی میچسبه به چاپ در حدی که بعضی وقتا یا کاغذ میچسبه به چاپ یا چاپ کنده میشه میچسبه به کاغذ ولی قشنگ صاف و یک دست میشه،چنتا سوال دارم اول این که کاغذ رو از کدوم طرف بزارم روی چاپ؟بعد اینکه چرا روی چاپ مشکی این مشکل به وجود میاد و چاپ سفید یا رنگای روشن اینجوری نمیشه؟
کاغذ پرس یک طرف آن با مواد پلی اتیلن کوتین شده است و یک طرف آن ساده است آن طرفی که تیره است را باید روی چاپ بگذارید نه پشت کاغذ که هیچ کوتین نشده است وقتی شما پشت کاغذ را روی چاپ می گذارید عملا دارید چاپ را خراب می کنید روش اصولی پرس دو مرحله دارد یکی در حین چاپ است و بعد روش درست پرس که این مطالب جزء آموزش های تخصصی است که اگر مایل باشید با مبلغ اندکی آن را بصورت تلفنی با شما خواهم گقت.
این پودر اروزیل که فرمودین مقاومت چاپ رو بالا میبره میتونیم توی رنگ برای چاپ های معمولی و چند رنگ استفاده کرد ؟واینکه چرا اصلا ترک میخوره موقع کشیدن حتی وقتی با دما و فشار زیاد پرس میکنیم ترک میخوره
پودر اروزیل برای رنگ پلاستیزول کاربرد دارد.بله مقاومت رنگ را بالا می برد.ولی در حالت معمول رنگ شما نباید ترک بخورد اگر از پلاستیزول استفاده می کنید
رنگ نباید ترک بخورد یا از رنگ نا مرغوب استفاده می کنید یا اشتباه اجرا می کنید.وقتی چاپ را روی پارچه به صورت دو مرحله زدید باید خشک کنید بعد بوسیله ی پرس
آن را تثبیت کنید و نیازی به اروزیل ندراد.
من تازه دارم چاپ زول تمرین میکنم ، من پارچه رو حدود چند میلیمتر از شابلون فاصله میدم ولی بعد از کشیدن رنگ ، پارچه به شابلون میچسبه
اول اینکه روی میز باید چسب میز بزیند و پارچه را روی میز با دست بکشید تا پارچه روی میز بچسبد و دوم اینکه غلظ رنگ باید مثل ماست باشد.
به پلاستیزول چی اضافه کنیم که حالت پفکی یا اسفنجی پیدا کنه.؟
باید در رنگ پلاستیزول خمیر پفکی اضافه کنید خمیر را از رنگ فروش هایی که رنگ پلاستیزول تهیه کردید بگیرید.در یک کیلو حدود پانصد گرم بریزید و خیلی خوب مخلوط نمایید هرچقدر رنگ غلیظ تر پفک بهتری خواهید داشت در ضمن این چاپ را نباید پرس نمایید اگر هم این کار را انجام میدهید زمان آن خلی باید کم باشد در حد ده ثانیه.
بهترین نوع شماره توری برای چاپ پلاستیزول روی تیشرت بچگانه چی هستش؟
مش توری نسبت به نیاز انتخاب می شود اگر پارچه شما چند رنگ دارد و رنگهای تیره هم در آن هست اول باید یک سفید زیرساز یا زیرکار داشته باشید که با مش چهل و سه درست می شود و برای رنگ های طرح بعد از مش 54 یا 63 می توانید استفاده نمایید
برای خشک کردن چاپ زول از چ دستگاهی میشه استفاده کرد ؟
برای خشک کردن رنگ زول اگر سرعت کار شما مهم نیست که پایین باشد یا تیراژ شما کم است می توانید از سشوار صنعتی استفاده کنید ولی اگر بصورت صنعتی و مدام کار دارید در اینترنت کلمه فلش اتومات را سرچ کنید.
ورق پرس براق کننده رو هر کجا رو میپرسم موجود نیست از کجا میتونم تهیه کنم ؟
وسایل مربوط به چاپ را باید از زنگ فروشی هایی که مواد اولیه خود را خریداری می کنید تهیه بفرمایید.
معرفی چاپ برداشت روی پارچه
چاپ برداشت یکی از پرکاربردترین چاپ ها بعد از چاپ پلاستیزول می باشد فرق این دو نوع چاپ بغییر از خاصیت رنگ به شکل ظاهری کاملا متفاوت می باشند.رنگ پلاستیزول بصورت یک ورق پلاستیکی روی سطح الیاف چاپ می شود و این خاصیت باعث می شود برای هر چاپ نشود از این نوع رنگ برای چاپ تیشرت استفاده کرد،
بهتر است اینطوری بگویم هر رنگی خاصیت و تکنیک جداگانه ای برای چاپ دارد و این بستگی به نوع طرح و نیاز مشتری است که چه درخواستی برای چاپ روی پارچه دارد.
بطور مثال اگر نیاز مشتری چاپ برجسته و یا چاپ تصویری باشد مسلم است باید از رنگ پلاستیزول استفاده کنید.