ریسندگیعلم الیاف

آشنایی کامل با ریسندگی نخ رینگ

نخ رینگ چیست؟

برای تولید نخ دو نوع دستگاه داریم، دستگاه رینگ و دستگاه نخ اپن اند، پس شما وقتی بحث از نخ می‌کنید، یا اپن اند است یا رینگ. جالب است بدانید جنس نخ رینگ می‌تواند، پنبه، پلی استر، ویسکوز، نایلون یا ترکیب این چند نوع ماده مختلف باشد.

نخ رینگ چیست

انواع نخ رینگ

  1. نخ رینگ کارد شده
  2. نخ رینگ شانه شده
  3. نخ رینگ کامپکت

نخ رینگ چیست

سیستم ریسندگی رینگ
سیستم ریسندگی رینگ قدیمی ترین سیستم ریسندگی در کل دنیا است. ورودی در این سیستم نیمچه نخ یا به عبارت دیگر محصول خروجی ماشین فلایر است. نحوه تولید نخ در این سیستم بر اساس کاهش وزن نیمچه نخ بر اثر کشش اعمالی میباشد. از دلایل محوبیت این سیستم در کل دنیا میتوان به قابلیت این سیستم در ؛ تولید نخ با ظرافت متنوع، تولید نخ با الیاف متنوع و تولید نخ های ظریف با خواص استحکامی بالا اشاره کرد. در این سیستم تاب بصورت یکنواخت در مقطع طولی و عرضی نخ توزیع میشود و نخ رینگ در عین حال که ظریف و دارای سختی کم است بسیار مستحکم ودارای تناسیتی بالا میباشد.

ریسندگی رینگ کاردینگ

سیستم ریسندگی رینگ مناسب برای ریسندگی پنبه، کتان ، پشم و یا ترکیبی از این الیاف با الیاف مصنوعی میباشد. این سیستم بصورت ممتد و ادامه دار میباشد. به علت پایین بودن سرعت دستگاه و نیاز به انجام عملیات های اضافی همانند فلایر نخ تولید شده در سیستم رینگ گران است و تلاش های زیادی برای افزایش سرعت و راندمان این سیستم تا به الان انجام شده است .

ریسندگی رینگ

قسمت های اصلی سیستم ریسندگی رینگ عبارتند از:

قسمت تغذیه
قسمت کشش
قسمت تولید

رینگ

قسمت تغذیه:
در قسمت تغذیه بوبین های نیمچه نخ در بالای دستگاه رینگ بر روی ریل قرار دارند وبا دوران به سیستم تغذیه می شوند.

قسمت کشش:
در قسمت کشش کاهش یا تقلیل وزن داریم ، در این مرحله است که نیمچه نخ از وزنش کاسته و مقدمات تولید نخ را آماده میکند. کشش بر اثر اختلاف سرعت خطی دو جفت غلتک انجام میشود، به این صورت که سرعت خطی جفت غلتک جلویی از سرعت خطی جفت غلتک عقبی بیشتر است و بر اثر این اختلاف سرعت کشش به نیمچه نخ اعمال میشود. لازم به ذکر است که در این قسمت فشار نیز به غلتک ها اعمال میشود، نحوه اعمال فشار طی گذشت زمان تغییر کرده است. میزان و نحوه اعمال کشش و فشار در این قسمت قابل تنظیم است.

قسمت تولید:
بعد از گذشت از ناحیه کشش و عبور از راهنما به وسیله حرکت دورانی دوک که حرکت خود را از محرک دوک میگیرد به نخ تاب اعمال میشود و نخ بعد از گرفتن تاب لازم به دور ماسوره ( قرقره ریسندگی) پیچیده میشود. شیطانک یک قطعه فلزی کوچک است که بر اثر حرکت نخ آزادانه بر روی رینگ حرکت میکند و در اثر سوختن به راحتی قابل تعویض است. بعد از پرشدن ماسوره ، عملیات دافینگ انجام میشود به این معنی که ماسوره تکمیل شده با ماسوره خالی تعویض میشود.

سیستم ریسندگی رینگ

مزایا ریسندگی رینگ

  1. تولید نخ با استحکام بالا
  2. تولید نخ با ظرافت بالا
  3. منعطف بودن سیستم ریسندگی
  4. قابلیت تولید نخ از الیاف متنوع
  5. تنوع در ظرافت نخ تولیدی
  6. قابلیت تولید نخ با یکنواختی تاب بالا

معایت سیستم رینگ

  1. سرعت و راندمان کم
  2. مصرف بالای انرژی
  3. سوختن شیطانک
  4. تولید گرما
  5. هزینه بالای تولید
  6. لرزش زیاد دوک و آلودگی صوتی

مقایسه نخ رینگ و نخ اپن اند:
نخ رینگ دارای استحکام بالاتر، زیر دست بهتر، درخشندگی بیشتر نسبت به نخ اپن اند می باشد. نخ اپن اند در مقایسه با نخ رینگ حجیم تر است جذب رطوبت ، آب و رنگ بالاتری دارد. نخ اپن اند ازدیاد طول تا پارگی بیشتری نسبت به نخ رینگ دارد.

منبع: ایران یارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا