رشته نساجی در دانشگاه از زبان یک مهندس نساج
مهندسی نساجی برای خانم ها
اگر خانم هستید و قصد تحصیل در این رشته را دارید حتما در گرایشهای شیمی یا پوشاک ادامه تحصیل دهید و به هیچ عنوان سراغ تکنولوژی نروید و اگر بازار کار برای شما مهم است بین پوشاک و شیمی ، حتما گرایش شیمی نساجی را انتخاب کنید.
مهندسی نساجی
مسئولیت تولید انواع منسوجات اعم از انواع پوشاک، کفپوش ها مثل فرش و موکت و منسوجات مورد استفاده در صنایع دیگر را بر عهده دارد.این صنعت یکی از قدیمیترین صنایع و دومین صنعت کشور بوده از لحاظ تعداد شاغلان، در سطح زیربنای کارخانهها و تعداد واحدهای تولیدی، بزرگترین صنعت کشور است.امروزه نمیتوان همچون گذشته صنعت نساجی را به روش استاد و شاگردی از نسلی به نسل دیگر انتقال داد. چرا که نساجی در حال حاضر صنعتی بسیار گسترده و پیچیده است که اداره آن نیاز به تخصص و تحصیلات دانشگاهی دارد، تخصصی که در رشته مهندسی نساجی میتوان به آن دست یافت. امروزه نه تنها انواع پوشاک و فرش و موکت را به یاری صنعت نساجی تهیه میکند.بلکه برای ساخت ترمز اتومبیل، شریان های مصنوعی، جادهها، هواپیماها و سایت های فضایی به منسوجات نیاز است.برای مثال بیش از 50% قلب مصنوعی از الیاف نساجی درست شده است.زیرانداز و روانداز خود را به یاری این صنعت تهیه کرد. همچنین بیش از 75% استحکام تایرها از منسوجات است و در جادهسازی نیز کاررد دارد.
این صنعت شامل بخشهای مختلفی میشود که از آن جمله میتوان به کارخانههای ریسندگی (تولید نخهای مختلف)،بافندگی (تولید انواع پارچه)، تولید فرش ماشینی و موکت و همچنین کارخانه های تکمیل کننده این کالاها مثل رنگرزی،چاپ و کارخانههای تولید الیاف مصنوعی مثل نایلون و پلی پروپیلن اشاره کرد.
مهندسی نساجی[۱] رشتهای است که دانش و توانایی لازم را برای اداره بخشهای مختلف این صنعت به دانشجویان می دهد. داوطلب باید در دروس فیزیک، ریاضی و مکانیک دبیرستان قوی بوده همچنین به علت شرایط کار و محیط کارخانه از نظر جسمی و روحی خوب باشد. دروس رشته شامل دروس عمومی، پایه، اصلی و تخصصی است. دوره کارآموزی نیز به میزان چهار واحد وجود دارد.
دانشگاه های دارای رشته مهندسی نساجی
فقط چند دانشگاه محدودی این رشته را ارائه میدهند که در زیر نوشتیم.
۱. دانشگاه صنعتی امیرکبیر
۲. دانشگاه صنعتی اصفهان
۳. دانشگاه یزد
۴. دانشگاه آزاد علوم تحقیقات
۵. دانشگاه گیلان
۶. دانشگاه ارومیه
۷. دانشگاه رازی کرمانشاه
۸. دانشگاه بناب
بهترین دانشگاه رشته نساجی کدام است؟
دوست من رک و راست بگم، یا در این سه دانشگاه (امیرکبیر – اصفهان – یزد) این رشته رو بخون یا اصلا نخون.
اگه خیلی خرخون هستی و میخوایی تا مدارچ بالا بخونی دانشگاه امیرکبیر رو انتخاب کن.
اکر دوست داری هم کار کنی و درآمد داشته باشی هم میخوای درس بخونی و به جایی برسی دانشگاه اصفهان رو انتخاب کن.
اگر میخوای فقط کار کنی و دنبال پول هستی دانشگاه یزد رو انتخاب کن.
گرایش های مهندسی نساجی و معرفی بهترین گرایش
رشته نساجی ۳ تا گرایش داره ،
۱. گرایش شیمی و علوم الیاف
۲. گرایش تکنولوژی
۳. گرایش پوشاک
نظر شخصی: اولویت اول گرایش شیمی باشه، بعد تکنولوژی، به هیچ وجه هم سمت پوشاک نرو چون بازار کار نداره.
بین گرایش شیمی و تکنولوژی کدوم بهتر است؟
بنظر من شیمی بهتره ، چون گرایش تکنولوژی اگه بخوایید کارآفرین بشید سرمایه زیادی میخواد اما در گرایش شیمی با کمترین سرمایه میتونی کارآفرینی رو شروع کنی.
در گرایش تکنولوژی چون با دستگاه ریسندگی و بافندگی سر و کار دارید همه دستگاه ها از خارج تامین میشه و نمیتوی نوآوری خاصی داشته باشی اما در گرایش شیمی خیلی جا وجود داره تا نوآوری کنی و ایده بدی.
مصاحبه با دکتر خواجه مهریزی استاد دانشگاه یزد – دانشکده نساجی
۱.چه چیزی باعث شد که رشته مهندسی نساجی را انتخاب کنید؟
در بین رشتههای فنی و مهندسی بدلیل علاقهام دنبال رشته ای بودم که شیمی در آن کاربرد زیادی داشته باشد بنابراین با مشورتی که از کارشناسان انتخاب رشته گرفتم رشته مهندسی نساجی، گرایش شیمی را انتخاب کردم.
۲. انگیزه شما برای ادامه تحصیل در این رشته چه بوده است؟
حقیقتش اگر من با هم بخواهم برگردم و کنکور بدهم مجدد رشته مهندسی نساجی را انتخاب میکنم چون حقیقتش اینکه این رشته را بخاطر پتانسیل علمی و صنعتی که دارد یکی از بهترین رشتههای فنی و مهندسی میبینم و اگر دنبال موقعیت شغلی خوب میگردید این رشته یکی از بهترین رشتههاست.
و اگر دنبال کارآفرینی و ایجاد اشتغال هستید بازهم این رشته، شرایط را برای شما میتواند فراهم کند.
۳. رشته مهندسی نساجی را به چه کسانی معرفی میکنید؟ دانشجویان این رشته چگونه میتوانند زمینه فعالیت و گرایش خودشان را پیدا کنند؟
کسانی که واقعا دنبال یک رشته خوب و آینده دار میگردند این رشته میتواند از رشتههای مفید برای آنها باشد.
دانشجویانی که رشته نساجی را برای تحصیل انتخاب میکنند اگر علاقمند به طراحی و دوخت هستند بنظرم میتوانند گرایش پوشاک را انتخاب کنند، اگر در واقع علاقه به کارهای فنی دارند و کارهای مکانیکی دستگاه را دوست دارند بهتر است گرایش فناوری را انتخاب کنند و افرادی که مباحث شیمی پلیمر و الیاف، رنگ و تکمیل را دوست دارند انتخاب آنها میتواند گرایش شیمی نساجی باشد.
۴. در کنار درس خواندن چه کارهایی را به دانشجویان مهندسی نساجی پیشنهاد میکنید؟
بنظرم اگر بچهها در کنار درس خواندس بتوانند در صنعت هم فعالیت داشته باشند، میتوانند دید علمی و کاربردی خو.بب به رشته داشته باشند و خیلی در یادگیری مباحث در دانشگاه به آنها کمک میشود.
استفاده از طرح کاروری میتواند برای دانشجویان بسیار مفید باشد. در کنار تحصیل و کارکردن، بهتر است دانشجویان در یکی از رشتههای ورزشی، موسیقی و همچنین یادگیری یکی از زبانهای خارجی فعال باشند.
۵. دانشگاههای ایران در مقایسه با دانشگاههای برجسته جهانی در چه سطحی قرار دارند؟
فاصله ما، فاصله نزدیکی نیست و فاصله محسوسی هست ولی ما با کشورهای منطقه، به لحاظ آموزشی و پژوهشی فاصله زیادی نداریم اما به لحاظ سخت افزاری و امکانات آزمایشگاهی با آنها فاصله قابل توجهی وجود دارد.
۶. آیا مهاجرت تحصیلی را پیشنهاد میکنید؟ اگر بله، به کجا؟ چه شرایظی معمولا برای مهاجرت تحصیلی وحود دارد؟ چه مهارتهایی لازم هست که دانشجو کسب کند؟
اگر برای پیشرفت، شرایط زندگی و تحصیل در کشورهای پیشرفته را دارید مهاجرت کنید اما بعد از تحصیل، از تخصص خود برای توسعه و ترقی کشور خودتان استفاده کنید.
برای ادامه تحصیل، بنظرم به ترتیب کشورهای امریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، هلند و بلژیک میتواند مقصدهای خوبی برای مقطع دکترا باشد.
معمولا دانشجو باید در مقطع کارشناسی ارشد کار پژوهشی خوبی انجام بدهد و اگر در زمینههای جدید نساجی و بین رشته ای تحقیق کرده و مقالات خوبی در مجلات معتبر بین المللی چاپ کند قطعا برای مهاجرت تحصیلی فرصت بهتری دارد.
در کنار تحقیق، باید مسلط به زبان انگلیسی هم باشد و نمره آیلتس یا تافل هم بگیرد که برای مهاجرت تحصیلی مشکلی نداشته باشد.
۷. پیشرفتهترین کشورها در صنعت نساجی از لحاظ بکارگیری فناوری، در دست داشتن نبض بازار نساجی و عدم آسیب به محیط زیست کدام هستند، ایران در چه سطحی قرار دارد؟ آیا پتانسیلهای پیشرفت در ایران وجود دارد؟
همانگونه که اشاره کردم کشورهای اروپایی به لحاظ تکنولوژی نبض بازار را در دست دارند اگرچه ترکیه و چین هم در این زمینه بازارخوبی در اختیار دارند. به لحاظ حجم تولید پوشاک، پاکستان و بنگلادش هم بسیار فعال هستند.
کشورهای اروپایی از لحاظ عدم آسیب به محیط زیست بسیار پیشروتر از بقیه هستند و سطح استانداردهای بالاتری دارند و اگر بخواهیم خوش بینانه نگاه کنیم، ایران تقریبا در رده متوسط هست.
بله، با توجه به وجود دستگاه های نسبتا به روزی که در صنعت وجود دارد به شرط بهره گیری از نیروهای متخصص، آموزش و افزایش بهره وری نیروی انسانی، پیشرفت صنعت رشد دوچندان پیدا میکند.
۸. مشکلات و ضعفهای این جامعه آیا بدلیل سو مدیریت است یا نداشتن علم و تجربه کافی و یا نداشتن تجهیزات، مواد اولیه و نیروی کار؟
همه این عوامل تاثیر گذار هستند: هم مدیریت نسبتا ضعف دارد، هم در واقع عدم نیروی انسانی مناسب و هم عدم تامین مناسب مواد اولیه به عنوان مشکلات خود نمایی میکند. اما بنظرم اگر کارخانه ای چشم انداز مناسبی داشته باشد، مدیریت مناسبی صورت بگیرد و در واقع برنامههای کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت داشته باشد، و خودشان را با استانداردهای روز دنبا تطبیق بدهند حتما این کارخانه میتواند جزء کارخانههای موفق کشورمان باشد.
۹. چه میزان درس و دانشگاه در عمل به یک مهندس نساجی کمک میکند؟
اگر اساتید ما در دانشگاه، هم به تعهد دانشجو بها بدهند و هم به تخصص دانشجو، فارق التحصیل ما یک مهندس بسیار مطلوب جامعه ایده آل ما خواهد بود. ما در دانشگاه وظیفهمان، هم تربیت نیروی انسانی، هم آموزش اوست: یعنی ما هم دنبال این باید بگردیم دانشجو را متخصص بار بیاوریم و در رشته خودش کاملا به لحاظ علمی موفق بار بیاید و تربیت شود، هم به لحاظ تعهد، هم به لحاظ ایمان، به لحاظ عمل و عرقش به وطن و مملکتش باید آموزش داده بشود و روی روح روانش کار بشود و پرورش مناسب داده بشود و انگیزه مناسب به آنها داده بشود که ما میتوانیم ایرانی قوی بسیازیم و بچه های ما به آینده امیدوار باشند، این کشور باید توسط نخبگان خودمان ساخته بشود آنها آِینده سازان مملکت هستند بنابر این همه توان برای امید و انگیزه دادن به آنها باید بکار گرفته بشود.
۱۰. یک مهندس موفق از نظر شما چه ویژگیهایی دارد؟
متعهد، باسواد، منظبط، خوش رفتار، خوش گفتار بودن، داشتن روابط اجتماعی خوب با نیروها از کارگر گرفته تا مهندسان و مدیر کارخانه میتواند ویژگیهای یک مهندس موفق باشد.
۱۱. یک مهندس نساجی در صنعت و جامعه دارای چه جایگاهی است؟
قطعا دانشجوی متخصص من میتواند جایگاه خیلی مناسبی در صنعت پیدا کند و در فرصت کوتاهی به پیشرفت مناسبی دست پیدا کند. فطعا زمانی که دانشجو فارغ التحصیل میشود قرار نیست که یک فعالیت بزرگ کاری به دستش بدهند و بگویند که مدیریت کند، قطعا اول با تجربه در آزمایشگاه میتواند شروع بکند و بعدش کم کم وارد خط بشود و با دستگاه ها از نزدیک آشنا شود و مهندس چند دستگاه بشود و بعد به مدیر تولید و در نهایت مدیر خط، مدیر سالن و مدیر کارخانه تبدیل شود.
۱۲. مشکلات و ضعفهایی که در دانشجوها میبینید را بیان کنید و در پایان توصیه شما به دانشجویان چیست؟
آنچه که دانشجویان امروز با آن درگیر هستند عدم انگیزه مناسب برای درس خواندن و برای تحصیل است، حقیقت قضیه این هست که تا خود دانشجو احساس نکند و نخواهد، یک استاد یا یک مدیر یا پدر و مادر نمیتوانند او را به سمت جلو حرکت بدهند. دانشجو باید بداند برای اینکه به یک جایگاه خوبی دست پیدا بکند باید تلاش کند باید برای آن زحمت بکشد، هیچ کس بدون زحمت و تلاش به جایی نرسیده است. در واقع بحث من این است که همیشه برای یک متخصص، کار خوب هم وجود دارد و نگویید که قرار است ابتدا وارد صنعت بشویم کسی استقبال نمیکند و بعد حقوق ما کم است. نه! در روزهای اول ممکن است واقعا چنین باشد اما هر چه که شما شایستگی خودتان را نشان بدهید قطعا میتوانید در واقع روند پیشرفت در کارخانه را زودتر به آن برسید و بیشتر پیشرفت کنید بنابراین واقعا از این فرصت دوران دانشجویی که دوران طلایی عمرتان هست به نحو احسن استفاده کنید.
سوالات مفید در خصوص نخ ، پارچه و بافندگی
منظور از نخ مخلوط چیست؟
از تجمع لیف های مقطع و یا پیوسته (طبیعی یا مصنوعی) که به طور مماس و موازی در کنار یکدیگر قرار گرفته و به هم تابیده شده اند نخ ساده تهیه می گردد. لیف ها را می توان از یک جنس یا از
جنس های مختلف انتخاب کرد و چون مخلوط شدن چند نوع لیف را در اوایل عملیات ریسندگی صورت می گیرد مخلوط شدن به خوبی انجام می شودو نخ بدست آمده را نخ مخلوط می گویند.
«تاب» در الیاف چه نقشی دارد؟
عملیات تاب دادن به نخ ساده نخست لیف ها ار کنار یکدیگر قرار می دهد و سپس بین آنها نقاط تماس بیشتری ایجاد می کندکه در نتیجه پیوستگی استحکام نخ افزایش می یابد.
خصوصیات «تاب» الیاف دارای چند فاکتور است؟
تاب نخ ساده از طریق جهت و تعداد پیچ های آن در هر متر تعیین می گردد.
هر «تاب» چند جهت می تواند بچرخد؟
۱-تابS تابی است که در جهت راست به نخ قائمی داده شود و آن تاب یا پیچ به شکلS می باشد و به آن تاب راست نیز می گویند.
۲-تاب Z تابی است که در جهت چپ به نخ قائمی داده شود و آن به شکل Z می باشد و به آن تاب چپ نیز می گویند.
ارزش الیاف رسیده شده بستگی به چه دارد؟
تعداد پیچ هایی که در هر متر به نخ ساده داده می شود ارزش نخ مورد نظر را مشخص می کند.
«تاب» ضعیف دارای چند «پیچ» در هر قر است؟
بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ تاب در متر.
«تاب» متوسط دارای چند پیچ در قر است؟
بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ تاب در متر است.
«تاب» زیاد و یا «پُر تاب»دارای چند پیچ در قر می باشد؟
از ۱۸۰۰ به بالا می باشد.
علت افت و سنگینی پارچه های کرپ و ابریشم چیست؟
نخ های پرتاب به پارچه سنگینی و افت بهتری می دهند که تاب خیلی زیاد نیز باعث کاهش استحکام نخ می شود.
نمره گذاری نخ به طور متدوال به چند صورت انجام می گیرد؟
به دو صورت، ۱-نمره گذاری متریک-۲-نمره گذاری تکس.
روش «متریک» نمره گذاری نخ یعنی چه؟
در این روش نمره گذاری واحد های طول و وزن را به ترتیب متر و گرم و یا کیلومتر و کیلوگرم در نظر می گیرندو بدین صورت مشخص می شود که چند کیلومتر نخ وزنی برابر یک کیلوگرم دارد .
روش «تکس» نمره گذاری یعنی چه؟
امروزه یک روش نمره گذاری بین المللی متداول شده است که به آن روش نمره گذاری تکس(TEX )می گویند. در این روش نمره نخ، تعیین می کند که ۱۰۰۰ متر از نخ مورد نظر چند گرم وزن دارد.
رنگ آمیزی نخ به چند صورت انجام می پذیرد؟
۱-طبیعی-۲-تغییر یافته از طریق سفیدگری و یا رنگرزی.
«نخ مرکب یا چند لا» یعنی چه؟
از به هم تابیدن دو یا چند نخ ساده با جنس،رنگ،نمره،کشش مختلف و یا یکسان و شرایط متفاوت نخ چند لا یا فانتزی تهیه می شود.
«نخ مرکب تابیده» یعنی چه؟
مرحله اول عملیات تولیدی نخ مرکب مانند نخ ساده است.
«تاب خشک» ، «تاب خیس» چه تفاوتی دارند؟
تاب خشک:لیف های خشک شده را طی عملیاتی با یکدیگر تاب می دهند. از این تاب در تهیه نخ هایی که لازم است قابلیت انعطاف و حجم خود را حفظ کنند استفاده می گرددمانند نخ سوزن دوزی و خیاطی.
تاب خیس:نخ ساده از مسیر آب گرم عبور داده می شود تا مقداری آب جذب کرده و به هنگام تابیدن پیوستگی و تراکم بیشتری بین لیف ها ایجاد گردد. از این عملیات نخ نازک و منظمی حاصل می شود که کمی خشک بوده و در خیاطی و بافندگی مصرف دارد.
ساختمان ظاهری نخ مرکب تابیده به چند نوع دیده می شود؟
پنج نوع، ۱-نخ مرکب مخلوط-۲-نخ چند رنگ-۳-نخ اسلاب دار-۴-نخ داندانه دار(نپ دار)-۵-نخ رابط دار.
منظور از نخ اسلاب دار چیست؟
نخ اسلاب دار نخی است که به طور منظم و به ترتیبی خاص در بعضی از قسمت های آن کلفت و در بعضی دیگر نازک می شود. هنگام نخ ریسی قسمت نازک اسلاب دار تاب بیشتری نسبت به قسمت کلفت آن پیدا می کند.
نخ رابط دار چیست؟
چنانچه نخ ساده از استحکام لازم برخوردار نباشد از نخ دیگری به عنوان پایه استفاده می کنند که نخ اول به دور آن تاب داده می شود اینگونه نخ ها را نخ مرکب رابط دار می نامند.
نخ نپ دار یعنی چه؟
در بعضی مواقع در مورد نخ پنبه ای گلوله ها و دانه های کوچک الیاف به خوبی از پنبه گرفته نمی شودو در سطح نخ باقی می ماند. این دانه ها که وجود آن در نخ باعث کاهش مرغوبیت می شوددر بعضی موارد به عنوان نخ مرکب یا فانتزی استفاده می گردد.
«تاب» مناسب در تولید نخ مرکب تابیده چه خصوصیاتی را به دنبال دارد؟
اگر نخ های ساده با تاب های مناسب به هم تابیده شوند نخ مرکب حاصل از خصوصیات زیر برخوردار است:
۱-قابلیت جذب حرارت-۲-قابلیت نگهداری حرارت-۳-برق و جلا-۴-استحکام.
در چه صورت نخ مرکب ریسمانی بدست می آید؟
چنانچه یک یا چند گروه نخ مرکب به طریق خاصی به یکدیگر تابیده شوند نخ مرکب ریسمانی بدست می آید.
الیاف مورد استفاده در تار پارچه بایستی دارای چه خصوصیاتی باشند؟
برای انتخاب نخ های تار از امکانات متنوع ترکیب نخ های ضخیم و باریک، ساده و تابیده با رنگهای مختلف می توان استفاده کرد ولی باید توجه داشت که ترکیب نخ هایی که به طور یکسان قابلیت انعطاف ندارند بسیار دشوار و با اشکالاتی که در مورد پیچیدن تار بر روی غلتک ذکر شد مواجه می شویم.
جهت انتخاب «الیاف مورد استفاده در پود پارچه» چه محدودیتی وجود دارد؟
در به کار بردن الیاف مورد استفاده در پود پارچه هیچگونه محدودیتی از نظر اصول تکنیکی وجود ندارد و تنها زیبایی و خواص پارچه مطرح می باشد . چند ردیف نخست بافت رفتن نخ پود نمایانگر نحوه انتخاب (خوب یا بد) الیاف است. در صورتیکه این انتخاب به خوبی انجام شود پارچه بدست آمده از خصوصیات مورد نظر و کیفیت لازم برخوردار می گردد.
هر پارچه دارای چند نوع بافت است؟
سه نوع، الف-پارچه های ساده و یک لا که از یک سری نخ تار و یک سری نخ پود تشکیل شده اند-ب-پارچه های دو روی تاری و پودی که به ترتیب از دو سری نخ تار و یا پود و یک سری نخ در جهت دیگر تشکیل شده اند.
بافت های اصلی کدامند؟
شامل تافته ، سرژه و ساتن می باشد.
بافت های مشتق از بافت تافته کدامند؟
شامل ریپس تاری،ریپس پوذی،رویال، پاناما،ریپس متناوب و غیره می باشند.
بافت های ترکیبی کدام بافت ها هستند؟
مانند راه راه طولی، راه راه عرضی و پارچه های چهارخانه و غیره.
بافت های پرز دار و کرک دار کدامند؟
مانند پارچه های مخملی و حوله ای و غیره.
منظور از نخ کشی چیست؟
نخ کشی عبارت است از ترتیب گذرانیدن نخ های تار از سوراخ های میلمیلک و رد دستگاه یا ماشین بافندگی تعداد کل میلمیلک های مورد نیاز برای عمل نخ کشی برابر با تعداد کل نخ های تار است.
انواع نخ کشی را نام ببرید؟
۱-نخ کشی ساده یا متوالی-۲-نخ کشی جناقی-۳-نخ کشی جهشی-۴-نخ کشی چند دستگاهی-۵-نخ کشی ترکیبی.
منظور از راپورت بافت چیست؟
در نخ کشی ساده تعداد وردهای مورد نیاز برابر با راپورت تاری است.
نخ کشی جناقی برای کدام بافت ها مورد استفاده قرار می گیرد؟
در بافت های قرینه مانند بافت های جناقی، لوزی و غیره به منظور به کار بردن ورد های کمتر استفاده می شود.
نخ کشی جهشی چه مواقع به کار می رود؟
در این نوع نخ کشی ابتدا یک دسته نخ های تار به صورت ساده از ورد های فرد عبور داده می شود و پس از گذرانیدن نخ تار از داخل آخرین ورد فرد، دسته نخ های تارهای بعدی به صورت ساده از داخل ورد های زوج کشیده می شود. این قسم نخ کشی معمولاً هنگامی مورد استفاده قرار می گیرد که تعداد تارها در هر سانتی متر زیاد باشد.
نخ کشی چند دستگاهی در چه مورادی به کار می رود؟
پارچه تریکو کشباف چند نوع سوزن به کار می رود؟
سه نوع، ۱-سوزن زبانه دار-۲-سوزن ریشدار-۳-سوزن مرکب.
پارچه های تریکو کشباف به چند دسته تقسیم می گردد؟
دو دسته، پارچه های تریکو پودی و پارچه های تریکو تاری.
ماشین های تریکو پودی به چند دسته تقسیم می گردد؟
۱-ماشین های تریکوی پودی مسطح،که نخ یا نخ های پود از یک سوی ماشین به سوی دیگر حرکت عرضی دارد-۲-ماشین های تریکوی پودی مدور (گردباف)که پارچه تولیدی آن به صورت کیسه ای است.
در پارچه های تریکو تاری نخ از کدام جهت به سوزن تغذیه می شود؟
در جهت تار.
ماشین های تاری کتن چند نوع سوزن استفاده می شود؟
از سوزن ریشدار یا مرکب استفاده می شود.
در ماشین های تریکو تاری راشل، چه سوزنی استفاده می شود؟
سوزن زبانه دار.
نوع پارچه ظریف تریکو با چه ماشینی بافته می شود؟
ماشین تریکوی تاری کتن.
نوع بافت پارچه های ضخیم بافت کدام ماشین تریکو بافی است؟
ماشین تریکوی تاری راشل.
پارچه های تریکو بافی پودی دارای چه خصوصیاتی است؟
۱-پارچه تریکوی پودی در جهت عرضی و طولی قابلیت کشش دارد-۲-امکانات طراحی وسیع-۳-در تریکوی بافی پودی می توان لباس را با فرم دلخواه تهیه کرد مانند یقه ،حلقه آستین و آستین-۴-اگر حلقه ای از حلقه های پارچه پاره و یا در رود حلقه های ردیف خود را به راحتی در می دهد-۵-پارچه هایی که به صورت کیسه ای تولید می شود را می توان سریعتر رنگرزی و تبدیل به پوشاک نمود-۶-اگر یک بافت ساده را که بر روی ماشین های پودی تهیه شده با بافت ساده تولید شده بر روی ماشین های تاری مقایسه کنیم در پارچه های تریکوی پودی جریان هوا بیشتر از تریکوی تاری نفوذ می نماید-۷-تریکو بافی پودی ارزانتر از تریکو بافی تاری برای تهیه پارچه های هم وزن می باشد .
خصوصیات پارچه های تریکو بافی تاری چیست؟
۱-پارچه تریکوی تاری کشش کمتری نسبت به پودی دارد-۲-امکانات زیاد در ایجاد طرح های متنوع-۳-پارگی یکی از حلقه ها موجب در رفتن سایر حلقه ها نمی گردد(به دلیل فرم تشکیل حلقه در تاری)-۴-پارچه های تریکو تاری محکمتر از تریکوی پودی با وزن مساوی است-۵-در تریکو بافی تاری به تعداد کارگر کمتری از تریکوی پودی مورد نیاز است.