تکمیل

ترموفیکس چیست؟

چه پارچه‌هایی نیاز به ترموفیکس دارند؟

همه پارچه ها در خط رنگرزی نیاز به ترموفیکس ندارند بلکه فقط پارچه‌های لاکرادار مرحله ترموفیکس را می‌گذرانند.

ترموفیکس کردن پارچه تیپ لاکرا همنطور که از اسمش پیداست، پارچه را با دادن حرارت غیر مستقیم در یک بازه حداقل و حداکثر کشسانی نگه می دارد و بقول معروف جلوی بیش از حد کوچیک شدن و شل شدن لاکرا را می گیرد تا چه در دمای پایین و چه در دمای بالا لاکرا واکنشی نشون ندهد و فقط طبق فشار بدن شما کش بیاید. نیکا آکادمی در کنار شماست تا آموزش‌های تخصصی را ارائه دهد.

ترموفیکس پارچه لاکرا

آکادمی نیکا نساجی ترموفیکس

دستگاه ترمو فیکس از دو بخش بسیار مهم تشکیل می­شود.

قسمت فولارد
منطقه ­ی حرارتی
جالب است بدانید که ترکیب مواد رنگزا و به کار گیری مقدار مشخصی از رنگ برای رنگرزی منسوجات توسط بخشی از دستگاه ترموفیکس انجام می گیرد که در اصطلاح تخصصی به آن فولارد می­ گویند. شایان ذکر است که دستگاه ترموفیکس در ساختار خود، دارای یک فولارد بسیار دقیق و البته حساس است که عموما با نام کوستزر، شناخته می­شود. این قطعه، عبور پارچه از بین غلطک­ ها را بر عهده دارد و پس از گذشت مسافتی تقریبا برابر ۴ متر، پارچه­ ها را وارد اتاقک خشک­ کن می­کند. در مرحله اول، پارچه در معرض دمای ۸۰ تا ۱۳۰ درجه سانتی گراد قرار می­گیرد و در مرحله بعد، دمای ۱۷۵ تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد را تحمل می­کند. به این ترتیب، رنگ­ ها بر پارچه تثبیت می­شوند.

انواع مدل دستگاه ترموفیکس
در بررسی انواع دستگاه ترموفیکس بهتر است نگاهی به ویژگی­ های پد تروموزول داشته باشیم. این، یک دستگاه مجهز به آغشته سازی رنگ­ ها و همچنین سامانه حرارتی برای خشک کردن و تثبیت رنگ پارچه ­ها می ­باشد( میزان دمای این سامانه حرارتی برابر با ۱۰۰ تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد است). عملکرد این دستگاه با این شکل است که پارچه ­ها پس از اینکه آغشته به رنگ شدند، با عرض باز شروع به حرکت می­کنند. در این فرآیند، پارچه ­ها کم کم رطوبت خود را از دست می­ دهند و شروع به خشک شدن می­کنند. در نهایت رنگ­ ها به داخل الیاف پارچه نفوذ کرده و طرح نهایی را ایجاد می­کنند.

در سال های گذشته با ورود لاکرا به فرایند بافت پارچه های گردباف بغل بسته تحول عظیمی در این صنعت رخ داد برای مشکل کاهش عرض و افزایش گرماژ زیاد سال ها مشکل بافندگان و مصرف کنندگان این دسته از پارچه ها بود وکه با ورود دستگاه ترموفیکس به عرصه رنگرزی و تکمیل این مشکل به سرعت کم شد امروزه تونستیم تمام پارچه ها را به عرض و گرماژ درخواستی مشتری نزدیک کنیم و تقریبا میتونیم تمامی پارچه های لاکرا دار و الیاف مصنوعی رو بر اساس درخواست منطقی و بر اساس کاربرد پارچه  ترموفیکس و آماده رنگرزی کنیم.

این مجموعه با ترموفیکس انواع پارچه های لاکرا دار شامل یکرو پنبه لاکرا، اسپان لاکرا، دورس پنبه لاکرا و اسپان پشت فیلامنت لاکرا توانست نقش پر رنگی در کاهش وزن، افزایش متراژ پارچه، کاهش شکستگی و یکنواختی  سطح پارچه برای شما عزیزان فراهم کنه.

از سال 1390 ورود دستگاه های ترموفیکس به کارخانجات رنگرزی و تکمیل افزایش چشمگیر یافت ولی مشکلاتی در این دستگاه ها وجود داشت که با ورود نسل جدید این دستگاه ها از مشعل هایی با تکنولوژی روز maxon  آمریکا و فن هایی با تکنولوژی ساخت بالا ، کنترل دما و فشار باد بطور فوق العاده دقیق طراحی شدند.

کیفیت ترموفیکس در یکنواختی عرض  و گرماژ بطور چشمگیری افزایش یافت و مشکلاتی مانند اثرات شابلون و سوختگی لاکرا کاملا حذف شد.

ترموفیکس

باورهای نادرست ترموفیکس

بر اساس تحقیقات بازار باورهای نادرستی درباره ترموفیکس وجود دارد.

ترموفیکس چیست و چه فایده هایی برای تولیدکنندگان لباس دارد؟

✅ تا قبل از ورود ترموفیکس یا هیت ست به فرآیند آماده سازی پارچه های گردباف لاکرا، بعد از تکمیل، شاهد کاهش عرض و همچنین سنگین تر شدن پارچه بودیم. اما با ورود ترموفیکس که به معنای تثبیت ابعادی به کمک حرارت است، دستیابی به گرماژهای مطلوب درخواستی مشتریان امکان پذیر شد. برای مثال اگر یک پارچه یکرو پنبه تیپ لاکرا با نخ ۳۰ و لاکرا ۲۰ داشته باشیم، می توانیم از یک نوع بافت با تغییر در تنظیمات ترموفیکس پارچه هایی با کاربردهایی نظیر لباس زیر، تیشرت، پلوشرت، شلوار و شلوارک تولید کرد. با کمک ترموفیکس شاهد افزایش شفافیت و جلوگیری از شکستگی رنگ و همچنین بهبود زیر دست خواهیم بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا