تکمیل

کنترل سود در مرسریزاسیون

● مقدمه
مرسریزاسیون فرایندی تکمیلی(بویژه در مورد پنبه) می باشد که خواص نخ از قبیل استحکام مقاومت در برابر اب رفتگی جلا وجذب رنگ را افزایش می دهد.سود مولکول های سلولوز را برای بهبود خواص دوباره ارایی می کند.پارچه های مخصوص ممکن است دویا سه بار برای افزایش خواص فوق مرسریزه شوند. مرسریزاسیون موثر نیازمند توجه به متغیرهایی از قبیل غلظت سود دما سرعت تغذیه پارچه وخنثی سازی است.سرعت تغذیه پارچه ممکن است توسط استحکام و وزن پارچه محدود گرددومعمولا ۸۰ تا ۱۲۰یارد (۷۳ تا ۱۲۰متر) در دقیقه است.

● فرایند
پارچه ابتدا در سود با غلظت ۲۳%ودمای۶۰ تا۹۰ فارنهایت (۱۶_۳۲ درجه سانتیگراد) فرو برده میشود.سپس از بین غلطک هایی که ان را صاف وپهن نگه میدارند به همراه کنترل زمان فرایند عبور می دهند.سپس با اسپری اب وبعد با محلول خنثی سازی اماده رنگرزی می شوند.فرایند مقداری باعث اب رفتگی پارچه می شود بنابرین پارچه قبل از رفع سود تحت کشش قرار گیرد.زمان موثر فرایند بین ۴۵ ثانیه تا ۵دقیقه بسته به نوع پارچه می باشد.نخ ها متورم وپیچ الیاف تحت کشش باز می شوند. کنترل غلظت سود برای یکنواختی وکیفیت محصول حایز اهمیت می باشد.کنترل دقیق سود در مورد مصرف سود و یکنواختی به ما اطمینان می دهد.همچنین در مرحله خنثی سازی از ازدیاد بیهوده زمان فرایند جلوگیری می کند.

● تجهیزات

هدایت الکتریکی روشی موثر و مقرون به صرفه برای کنترل غلظت سود است.سنسور هدایت الکتریکی باید در مقابل غلظت بالا ی سود مقاوم باشد.سنسور زیر امکان قرار گرفتن درون شیرهای توپی” ۱.۵یا اندازه گیری مستقیم را دارد.

مدل زیر برای اندازه گیری محلول های با ذرات جامد زیاد مناسب می باشد و مستقیما درون سود قرار می گیرد. ​

مدل زیر در جاهایی که امکان دسترسی مستقیم وجود ندارد مفید است.

دو مدل زیر بعلت امکان خواندن مستقیم غلظت سود ودیگر پارامتر ها بسیار ساده ومفید می باشند.

شمای کامل فرایند در بالا آمده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا